Prokleté sacharidy

Mám dojem, že poslední dva roky jím méně, než dřív. Piju víc, než kdykoliv předtím:-)

Setkala jsem se s výživovou poradkyní Danou Žáčkovou. Nejdřív jsem si vydražila na konzultaci s ní poukázku (já čas od času dělám charitativní večírky a sama na nich nakupuji:-), pak jsem ji požádala o termín a pak jsem si začala psát, co vše během dne pozřu.

Vždycky, když jsem dělala záznam o jídle, napila jsem se vody. Zjistila jsem totiž, že skoro vůbec nepiju vodu, to je samý kafíčko, každý den několikrát, dortíky, kdykoliv za mnou někdo dorazí, přinese něco sladkýho. Jsem obětí sacharidů!!!!

Do toho jsem zjistila, že skoro každý večer  musím provést záznam o sklence červeného nebo bílého. To jsem dřív určitě nedělala. Jak to pití vína tak ty záznamy. A měla jsem o 10 kilo míň. A když jsem se vdávala, tak jsem měla o 15 kilo míň. To už je ale skoro 20 let, ne že bych se chtěla vrátit v čase, ale kdybych měla o 10 kilo míň, určitě bych nebojovala se svou trudomyslností při tréninku na tyči!

No a pak přišel čas konzultace. Můj jídelníček je chudý. Na bílkoviny. Mám jíst maso, jogurty a pak zase maso. A klidně můžu dál pít, jak vodu tak víno, v tom množství, které mi chutná, to není zdraví škodlivé. A pak musím přestat jíst sacharidy, tedy nesmí se z nich skládat můj jídelníček z 80%. Tento rok, zdá se, bude plný výzev a plnění snů:-)