Den D, hodina H

Prý to bude taková velká rodinná sešlost, prohlásil náš starší syn. Bere to tak proto, že tam bude celá rodina, někde u startu, na trati, u otočky, babičky, dědečkové, tetičky, kamarádi, rodinní známí a další a další přátelé našeho rodinného Královského maratonu.

No tak to jsem moc ráda, že to takto synek bere. I ten mladší nechce slyšet, že půjde ráno v šest k babičce, ale chce být pořád s námi, chce nám pomáhat a chce být v centru dění.

Technický manažer maratonu (můj manžel) prohlédl projekt závodu (bez měřítka) a naplánoval stavbu startu i otočky i občerstvovaček. Sportovní manažer maratonu (Martin Zvoníček) vytyčil trať, je to expert a má to opravdu pěkně vymyšlené, dobře se tam všem poběží.

Moje kamarádky a sestra (manažerka registrace) budou zdobit na startu a u cíle, silní chlapi budou bránit uzávěrky svým tělem, aby nic nenarušilo naše běžce, na otočkách budou všichni pilně krájet banány a plnit kelímky vodou, a také doufám, že se sejde spousta fanoušků a budou na trati (pěkně na straně) fandit a podporovat. Vytvoří atmosféru, kvůli které sem do města přijedou běžci z různých koutů republiky.

Každý, kdo se zítra postaví na start, je pro mě hrdina a má můj obdiv a taky jim závidím. Ale já vím, že jednou Královský maraton také uběhnu:-)