Běžci z Písku si určitě všimli komplikací na obou březích Otavy, není jak vyběhnout ze Spartaku - buduje se zde cyklostezka a druhý břeh je také neprůchozí, buduje se zde lávka. Měli jsme příslib z města, že vše bude 25.9. hotové a nebude nic našemu závodu bránit. To se minulý týden změnilo, jeden břeh určitě hotový nebude a musíme najít náhradní řešení.

Několik dní jsem přemýšlela, že to vzdám a závod zruším. Že už je těch překážek moc, že ta trasa (na 5.ročník už mám 3 projekty na různé trasy!) nebude dobrá, bude nebezpečná, nekomfortní, náročnější na organizaci...... A proti tomu mě tížily myšlenky, že je přihlášeno už přes 130 běžců, že na to kluci i holky trénují, že už přišly poháry pro absolutní výherce kategorií, medaile.....

Stále ještě není 100% jisté, že se vše povede, ale já pro to udělám maximum. Domluvila jsem se dnes na dopravní policii, že poběžíme kousek trasy za Jitexem, projektant to musí do čtvrtka překreslit a v pátek policie schválit a pak rychle v pondělí schválit uzavírku na odboru dopravy. A pokud to klapne na všech úřadech, tank pojede dál, ještě mu nedošlo palivo:-)